دسته‌بندی نشده

تفاوت لپ تاپ گیمینگ با معمولی چیست؟

تفاوت لپ تاپ گیمینگ با معمولی

حتی افرادی که اهل بازی‌های های کامپیوتری به صورت مدام نیستند، بازهم نام لپ تاپ‌های گیمینگ به گوششان خورده است. لپ تاپ‌های گیمینگ در واقع نوعی کامپیوتر شخصی و کوچک محسوب میشود که  یک صفحه نمایش با کیفیت عالی و طراحی منحصر بفرد است. این موضوع به شما این امکان را می‌دهد تا بتوانید تجربه خوبی از بازی کردن داشته باشید. در حالت کلی  تفاوت لپ تاپ گیمینگ با معمولی تنها محدود به ویژگی‌های فیزیکی نیست و در بخش‌های سخت افزاری نیز متفاوت اند. در ادامه این مقاله با ما همراه باشید تا بیشتر با تفاوت لپ تاپ گیمینگ با معمولی و ویژگی‌های  آن آشنا شویم.

بین لپ تاپ گیمینگ و لپ تاپ معمولی تفاوتی که به شدت بارز است این موضوع است که لپ تاپ‌های گیمینگ به صورت خاص برای انجام بازی های سنگین و پروژه‌های مهندسی پیچیده طراحی شده اند. این موضوع سبب شده تا لپ تاپ گیمینگ در دو بخش CPU و GPU از نوع معمولی آن عملکرد بهتری داشته باشد. در حالی که لپ‌تاپ‌های معمولی برای انجام کارهای روزمره و ساده مثل سرچ در اینترنت، تایپ اسناد و غیره ساخته شده‌اند.
همانطور که به آن اشاره شد وظیفه لپ تاپ‌های گیمینگ، اجرای فعالیت های سنگین است. به همین دلیل آن ها از کارت گرافیک قوی، پردازنده خاص و پر سرعت، رم بالاتر و همچنین سیستم خنک کننده قوی تشکیل شده اند. در مقابل لپ تاپ های معمولی در بخش سخت افزار عملکرد معمولی دارند و هدف اصلی آنها بیشتر کاربرد آنها برای کارهای روزمره است.

_________________________________________________________________________________

برای مطالعه:مهم ترین تست های لپ تاپ قبل از خرید

_________________________________________________________________________________

وجود سخت افزار قوی در لپ تاپ‌های گیمینگ این امکان را می‌دهد تا کارهای سنگین پردازنده و کارت گرافیک، مثل بازی و طراحی گرافیک، به آرامی و برای مدت زمان طولانی، بدون ایجاد مشکل انجام شوند. علاوه بر این، آن‌ها دارای طراحی شاسی منحصر به فردی هستند که برای اکثر گیمرها جذاب است. لپ تاپ‌های گیمینگ عموما از قیمت بالاتری نسبت به لپ تاپ معمولی برخوردار هستند. به همین دلیل خرید لپ تاپ استوک گیمینگ یک انتخاب منطقی است که به شما کمک میکند تا به لپ تاپ مورد نظر خود دست یابید. پردازنده و کارت گرافیک‌های موجود در لپ تاپ‌های معمولی از نوع متوسط هستند و به همین دلیل از وزن آن‌ها می‌کاهد. همچنین باتری این نوع لپ تاپ عمر بیشتری خواهد داشت.

تفاوت لپ تاپ گیمینگ با لپ تاپ معمولی

تفاوت لپ تاپ گیمینگ با لپ تاپ معمولی از نظر پردازنده

پردازنده، که معمولا به عنوان CPU (واحد پردازش مرکزی) شناخته می‌شود، به عنوان مرکز فرمان‌های کامپیوتر یا لپ تاپ عمل می‌کند. CPU دستورالعمل‌ها را به تمام اجزای دیگر ارسال می‌کند و بر اساس ورودی‌هایی که از کاربر دریافت می‌کند و برنامه‌هایی که روی رایانه اجرا می‌شوند به آن‌ها می‌گوید چه کاری انجام دهند.  اینتل و AMD دو تولید کننده بزرگ پردازنده هستند، اما پردازنده‌های اینتل را می‌توان در بیشتر لپ تاپ‌ها یافت.
لپ‌تاپ‌های معمولی برای انجام وظایف و عملکرد‌های ساده تا متوسط مانند اجرای برنامه‌های مایکروسافت و مرور وب ساخته شده‌اند و بنابراین نیازی به پردازنده‌ آنچنان قوی ندارند. این لپ تاپ‌ها عموما با پردازنده‌های ارزان‌تر و با سرعت معمولی عرضه می‌شوند که هسته‌های کمتری را در خود دارند.

بازی‌های سطح بالا و سایر وظایف پردازشگر فشرده مانند ویرایش ویدیو، شامل عملیات‌های حسابی و منطقی زیادی است که باید با سرعت فوق‌العاده محاسبه شوند. اینجاست که پردازنده‌های با کارایی بالا وارد می‌شوند. برندهای متفاوت و برتری برای لپ تاپ وجود دارند که ممکن است برای خرید آن‌ها نیازمند صرف هزینه‌های زیادی باشید. در این زمان خرید لپ تاپ استوک یک روش موثر برای صرفه جویی در هزینه‌ها خواهد بود.

تفاوت لپ تاپ معمولی با گیمینگ در طراحی و ساخت

لپ تاپ‌های معمولی اغلب از نظر طراحی نازک‌تر ساخته می‌شوند. این امر سبب حمل و نقل آسان برای کاربران خواهد شد.  یک طراحی ساده و در عین حال شیک امکان استفاده از آن‌ها را برای محیط‌های کاری جذاب ممکن می‌سازد.
در رابطه با اندازه صفحه و نمایشگر باید گفت که هنگام اجرای بازی‌های ویدیویی، وجود قابلیت HD  یا 3D از جمله موارد ضروری محسوب می‌شود. لپ‌تاپ‌های گیمینگ نسبت تصویر بیشتری را ارائه می‌کنند و همین موضوع سبب می‌شود تا بازیکنان تجربه واقعی‌تر و لذت بخش‌تری از بازی داشته باشند.
اکثر لپ تاپ‌های گیمینگ توانایی این را دارند که تصویر را از زوایای مختلف به نمایش بگذارند. اما در لپ تاپ‌های معمولی تنها این که یک کیفیت تصویری قابل قبول معمولی متناسب به قیمت و وزن دستگاه تعبیه شده باشد، اهمیت دارد.
معمولاً در نحوه طراحی شاسی لپ تاپ معمولی و گیمینگ تفاوت نیز وجود دارد. طراحی شاسی لپ‌تاپ‌های معمولی معمولاً صاف و ساده نگه داشته می‌شود تا ظاهر تمیزتری به آن‌ها بدهد. استفاده از آن‌ها برای محیط‌های حرفه‌ای مانند دفاتر و مدارس مناسب است. شاسی لپ‌تاپ‌های گیمینگ علاوه بر محافظت از اجزای داخلی، عملکردی به آن می‌افزاید. بدنه‌های لپ تاپ‌های گیمینگ عموما دارای آرم‌های خیره‌کننده، نورپردازی LED روی پانل‌های بدنه و فن‌های بزرگی هستند.
استفاده از صفحه کلیدهای نور دار در لپ تاپ‌های معمولی ضروری نیست. در مقابل اکثر گیمرها ترجیح میدهند تا در محیط هایی با نور ملایم بازی کنند؛ بنابراین نیازمند نور RGB در صفحه کلیدهای خود هستند. صفحه کلیدهای دارای نور پس‌زمینه همچنین به گیمرها کمک می‌کنند تا بدون نیاز به برداشتن چشم از صفحه، کلیدهای مناسب را پیدا کرده و فشار دهند.

تفاوت لپ تاپ گیمینگ با لپ تاپ معمولی

تفاوت لپ تاپ معمولی با لپ تاپ گیمینگ در قطعات سخت افزاری

کارت گرافیک  یا GPU در واقع بخش اصلی از سخت افزار لپ تاپ محسوب میشود که وظیفه پردازش فیلم‌ها و تصاویر روی صفحه نمایش زا بر عهده دارد. GPU دستورالعمل‌ها (داده‌های مربوط به گرافیک) را از پردازنده دریافت می‌کند و آن را به اطلاعات بصری تبدیل می‌کند.
کارت گرافیک موجود در لپ تاپ گیمینگ با لپ تاپ معمولی کاملا متفاوت است. در لپ تاپ گیمینگ از کارت گرافیک  مخصوص و در لپ تاپ معمولی از کارت گرافیک یکپارچه به نام (iGPU) استفاده می‌شود.
کارت گرافیک یکپارچه عموما روی تراشه پردازنده جای گذاری میشود و از رم آن استفاده می‌کند. این که این دو قطعه روی یک تراشه قرار دارند سبب می‌شود تا سازندگان آن عملکرد پردازش را در اولویت بالاتری نسبت به عملکرد کارت گرافیک قرار دهند. این مسیله  قدرت و میزان حافظه کارت گرافیک را کمتر خواهد کرد. کارت‌های گرافیک یکپارچه برای تماشای فیلم‌ها، ارائه‌های پاورپوینت و مشاهده آلبوم‌های عکس مناسب هستند. همچنین اکثر مهندسان در صورتی که فعالیت‌های آن‌ها سبک باشد نیز می‌توانند با خرید لپ تاپ اداری استوک که قیمت مناسبی نیز دارد به راحتی کارهای خود را انجام دهد.

در مقابل لپ تاپ های گیمینگ دارای یک کارت گرافیک مخصوص به خود و جدا از CPU هستند. این موضوع سبب میشود تا هر کارت گرافیکی از حافظه مخصوص به خود به نام VRAM  و یک پردازنده به خصوص به نام GPU بهره مند شود. این حافظه اختصاصی از RAM پر سرعت تر است و فقط به کارت گرافیک اختصاص دارد. این موضوع سبب می‌شود که GPU اختصاصی در مدیریت داده‌های پیچیده‌ی گرافیکی مانند بازی‌ها، مدل‌سازی سه‌بعدی و واقعیت مجازی (VR) بسیار سریع‌تر و بهتر از کارت‌های گرافیک یکپارچه باشد. پردازنده‌های گرافیکی اختصاصی Nvidia و AMD  رایج‌ترین نوع  در لپ تاپ‌های بازی هستند.

نتیجه گیری

یکی از مهم‌ترین تفاوت لپ تاپ گیمینگ با معمولی در سخت افزار آن‌ها نهفته است. لپ‌تاپ‌های معمولی با در نظر گرفتن بهره‌وری انرژی ساخته می‌شوند تا عملکرد آن‌ها ارزان‌تر، سبک‌تر و عمر باتری بهتری نسبت به لپ تاپ‌های بازی داشته باشند. لپ تاپ‌های گیمینگ را می‌توان یک جایگزین مناسب قابل حمل کامپیوترها در نظر گرفت. آن‌ها دارای CPU و کارت گرافیک با کارایی فوق العاده عالی هستند و برای اجرای نرم افزارهای سخت مانند بازی‌ها و پروژه‌های گرافیکی ساخته شده اند. تنها عیب آن‌ها عمر باتری کم تر و سختی‌ در جابجایی می‌باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *